Kräsupea kook

See kook on minu ja mu venna ammune lemmik ja mis kõige tähtsam - see maitseb nii suurtele kui väikestele! Retsept on kohandatud Buduaari sügis/2013 numbrist saadud retsepti järgi.

Hele biskviit
2 muna
150 g suhkrut
1 tl vaniljesuhkrut
195 g jahu
1 tl söögisoodat
200 g hapukoort

Tume biskviit
Valmista nagu hele biskviit ja lisa 3 spl kakaopulbrit

Täidis
1000 g hapukoort
130 g suhkrut

Glasuur
100 g võid
3 spl suhkrut
2 spl vahukoort
2 spl kakaopulbrit

Valmistamine:

Hele biskviit. 
Vahusta 2 muna suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu ja sooda ning sega ühtlaseks. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus 20 minutit või kuni kooki pistetud tikk jääb puhtaks.

Tume biskviit.
Vahusta 2 muna suhkruga heledaks vahuks, lisa hapukoor, omavahel segatud jahu, kakao ja sooda ning sega ühtlaseks. Vala taigen ümmargusse küpsetuspaberiga vooderdatud 28 cm läbimõõduga koogivormi ja küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus 20 minutit.

Jahtunud hele biskviit lõika kuubikuteks ja sega täidisega. Tume koogipõhi lõika kaheks kihiks, alumine kiht jäta paksem, pealmine kiht lõika kuubikuteks ja kalla heleda biskviidisegu hulka. Tumeda biskviidi alumine kiht pane koogivormi tagasi ja vala selle peale biskviidikuubikute-hapukoore segu. Kook on hea vormi jätta selleks, et glasuur kenasti koogile jääks ja alusele ei voolaks. 

Glasuuri valmistamiseks sulata potis või, sega juurde vahukoor, kakaopulber ja suhkur. Sega ja lase jahtuda ning nirista koogile. 

Enne serveerimist võiks kook vähemalt 6 tundi külmkapis seista. Koogist jätkub umbes 10-le sööjale. 


Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?

Kui beebi köhib