HÕRK VIRSIKUKOOK

Retsept pereköögistTaigen:
100 g võid
3/4 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2.5 dl jahu

Kate:
1 suur purk virsikukompotti
2 dl hapukoort
0.5 dl suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut

Vahusta või suhkruga, sega hulka muna ja küpsetuspulbri-jahusegu. Võta ümmargune koogivorm, pane selle põhja küpsetuspaber (teed vormi lahti, paned põhja peale paberi, kinnitad vormi, lõikad üleliigse paberi väljastpoolt vormi ära) ja külgedele määri võid - võid panna ka ainult rasvainet või ainult küpsetuspaberi, harjumuse asi. Kata vormi põhi ja ääred taignaga.


Nõruta virsikud ning lõika viiludeks. Lao virsikutükid vormi põhja (pane julgelt nii palju kui mahub).

Katte jaoks vahusta munad suhkruga, lisa vaniljesuhkur ja hapukoor. Vala kate virsikutele ja küpseta kooki 200 kraadi juures 30-35 minutit. Kook on parim jahtunult. Kui soovid ahjuplaadi suurust kooki, suurenda kõikide ainete koguseid 2 korda.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?

Kui beebi köhib