KREVETIPIRUKAS

Retsept kohandatud raamatust "100 rooga"
Valmistusaeg 1 tund

Koostis:
3.5 dl nisujahu
150 g võid
2 munakollast
1 tl vett
soola maitse järgi

Kate:
4dl hapukoort (Saaremaa Smetana)
1 muna
200 g riivjuustu
200 g kooritud krevette
aedtilli
soola ja jahvatatud musta 
pipart maitse järgi

Näpi sõrmede vahel toasoe või, nisujahu, sool ja munakollased. Lisa külm vesi ja sega, kuni tainas on ühtlane. Suru see 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Küpseta ahjus 200°C juures 10 minutit.
Laota põhjale krevetid. Kata hakitud tilliga. Sega omavahel muna ja hapukoor. Sega hulka riivjuust, maitsesta soola-pipraga. Vala segu põhjale. Küpseta veel 30 minutit, kuni pirukas on pealt kaunilt kuldkollane.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?

Kui beebi köhib