RICOTTA KRINGEL


Valmista Kristina pärmitaigen, kringli jaoks võta 3/4 taigna kogusest.

Kringli täidis:

400 g ricotta kohupiima
0.5 dl vahukoort
5 õuna
2 dl suhkrut
natuke kaneeli

Koori ja tükelda õunad, lisa pool klaasi vett, kaneel ja suhkur ning keeda tasasel tulel seni kuni õunad muutuvad pehmemaks, lisa saadud massile kohupiim ja vahukoor, sega.

Kringli vormimine:

Rulli tainas lahti ja jaga pikuti kolmeks. Pane igale osale ohtralt täidist ning tõsta taigna ääred üles nii, et tekib 3 üksteise kõrvalt olevat toru. Nüüd hakka patsi punuma. Mina punusin küpsetuspaberi peal, sest nii rohke täidisega kringlit on raske pärast põimimist tõsta. Kui taigen läheb kusagilt lahti ja täidis voolab välja, siis sellest pole midagi, võid taigent sellest kohast lihtsalt natuke kokkupoole tõmmata, et takistada segu edasist välja voolamist küpsemise ajal. Lõpuks määri kringel pealt lahtiklopitud munaga.


Kringel küpses ahjus 200 kraadi juures 40 minutit.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?

Kui beebi köhib