Kui beebi köhib

Mis ta on teil rinnapiimalaps või? Ta ei tohiks üldse köhida, vastab apteeker, kui murelikul ilmel 6-kuusele midagi köha vastu küsin. Aga vot köhib ja varsti juba 2 nädalat.
Palavikku? Ei ole.
Nohu? Ei ole (väide, et beebidel on ainult nohu ja köha tekib nohust ei pea meie puhul paika).
Öösel köhib? Ei, öösel magab nagu nott, samuti päeval oma 3 und. Köhib siis kui ärkab ja üleval on.
Vereproov on korras? Enam-vähem, leukotsüüdid on natuke üle normi, aga perearst soovitas oodata antibiootikumide võtmisega, ehk läheb siiski üle.
Köha on kinnine? Ei ole, algusest peale lahtine, aga ta ei oska röga välja sülitada, selles on probleem.

Ei ole traditsiooniline, vangutab apteeker pead ja soovitab hanerasva soojendada ning jalataldadele-rinnale määrida.

Käisime köha-abi saamas nii perearsti kui lastekliiniku valvearsti juures. 2 korda on meile välja kirjutatud antibiootikumid ja Ventolin. Lapsele ma neid ei andnud, sest vereproov oli korras ja palavikku ei olnud. Otsustasin pöörduda kinesioloogia poole ja mis selgus - lapsel on tolmulestaallergia. Peamine pahalane meie kodus on lambavillavaip magamistoas, mis ootab nüüd väljavahetamist. Samuti ostsime aurupuhastaja, mis peaks tolmulesti hävitama ning Norwexi firma tolmulestade vastase spray. 


Lisaks kinesioloogilisele tasakaalustamisele, mis allergiat päriselt ei kaota vaid leevendab, kuna allergeen on tugev ja pidevalt olemas, lisan siia abimeetmed, mida kasutasime:

KÖHAABI:
- pane märk rätik ööseks radikale, et toaõhku niisutada. Kuiv õhk kuivatab limaskestasid. Või kasuta õhuniisutajat, mis määrab ka õhuniiskuse taseme toas.
- inhalaatorisse pane tavalist vett või raviteed (kummel, nõmm-liivatee), NaCl lahust ära kasuta pidevalt, see kuivatab samuti hingamisteid. Ka ravimtaimede baasil tehtud õli (Nahrin) võid vette tilgutada), aga proovi enne ise, ühest tilgast peaks piisama.
- Määri hanerasvaga lapse tallaalused ja rind kokku ning pane tavalised sokid ja villased sokid/body ja vest sinna peale, et oleks soe. Hoia rätikusse mähitud kuumavee pudelit talla all ja rinna peal või soojenda hanerasv eelnevalt ja määri vatitupsuga.
- Hoia last võimalikult palju kõhuli, et köhides midagigi välja tuleks.
- Vaheta üle paari päeva lapse voodipesu.

NOHUABI:
- Rhinomeri "tatipump" (sellega saad sekreedi ninast kätte).
- Humeriga võid lapse nina nö läbi pesta, kuid jällegi - ninaarst hoiatas, et palju ei tohi, kuivatab ja soovitas ninakollide puhul pigem ninaõli (uuri apteekrilt vastavalt lapse vanusele ja jälgi pakendi infolehel antud soovitusi) ja Rhinomeri pumpa.
- purustatud küüslauk ja sibul marli sisse ja lapse pea lähedale magamise ajaks (väidetavalt peaks nendest lenduma mikroobe hävitavad aroomid).
- Kergita voodi peaalust (panin voodi jalgade alla ühekõrgused raamatud, võid panna ka kokku volditud teki vms).
- Inhalaator
- Eukalüptiõli või teepuuõli (desinfitseerib - 1 tilk padjale või paar tilka märjale käterätikule radika peale).



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?