MARI JUUSTUKOOK



Põhi:
100g võid
200g LU digestive küpsiseid 

Täidis:
550g Farmi toasooja köögi toorjuustu
1 pakk (200ml) vahukoort
4 spl maisitärklist
200g suhkrut
4 toasooja muna

Tõsta toorjuust ja munad külmkapist välja. Purusta küpsised köögikombainis või vanamoodsalt pudrunuiaga tampides. Sulata või, sega küpsisepuruga. Vooderda ümmargune (26 cm läbimõõduga) lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga, suru küpsisepuru ühtlaselt vormi põhja ja küpseta 120 kraadi juures 5 minutit. Seejärel tõsta välja jahtuma. Seni, kuni põhi jahtub, vahusta munad suhkruga, lisa maisitärklis, toorjuust ja vahukoor. Mikserda vaikselt kuni täidises ei ole enam toorjuustu tükke. Vala täidis vormi ja tõsta ahju. Küpseta 120 kraadi juures ca 1 tund ja 50 minutit (kuni kook on pealt kuldkollane). NB! Jälgi oma ahju, küpsemisaeg võib erineda. Pärast ahjust välja tõstmist lõika koogi ääred noaga vormi küljest lahti. Jahtunud kook tõsta ööseks külmkappi. Kook on parim järgmisel päeval, ülejärgmiseks päevaks seda lihtsalt enam pole :).

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?

Kui beebi köhib