KRISTIINA PÄRMITAIGEN

Alljärgnev on Kristiina käe all selgeks õpitud ja tõesti-tõesti lollikindel retsept. Kristiina on tõeline baking queen, kes ei pelga ühtegi retsepti.

Haara kapist suur savi- või klaaskauss, kindlasti puidust lusikas ja köögikaal. Veel läheb vaja:

700 g head nisujahu (Kivisaare veski nisujahu on minu lemmik ja kindlasti täpselt 700 g)
50 g pärmi
1 klaas piima
3-4 spl suhkrut
1 tl soola
4 muna (3 taignasse ja üks määrimiseks)
200 g võid


Pane toasoe pärm ja suhkur kaussi, hõõru puulusikaga seni, kuni tekib ühtlane vedel mass.

Lisa käesoe piim.
Lisa 3 muna.
Lisa sool ja soovi korral umbes 1 tl jahvatatud kardemoni.
Lisa osa jahust (virgad perenaised sõeluvad jahu taignasse :)) - sega puulusikaga ja sõtku käega.
Lisa ülejäänud jahu (oluline on, et jahu oleks täpselt 700 grammi), sõtku veel umbes 10 minutit.
Lisa sulanud toasoe või ja sõtku see taignasse, kulub veel umbes 15 minutit.
Pane taigen käterätiku all praeahju umbes 30-35 kraadi juurde kerkima.
Kerkinud tainas vajuta õrnalt sõrmedega tagasi ja mätsi sellest taignapäts.
Pane lauale jahu või silikoonist taignaalus, aseta päts sinna peale, rulli taigen lahti ja ongi valmis. Nüüd küpseta, mida hing parasjagu ihkab.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?

Kui beebi köhib