PORGANDIPIRUKAS

Ma ei tea, kuidas teistel, aga minul tuleb vahepeal jube porgandipiruka isu, nii ka täna, naistepäeval. See on lihtsalt nii hea ja kasulik ka, porgand ju :), palju palju porgandit!

Vaja läheb:
Kristiina pärmitaigen (kardemoni ära pane ja suhkrut 2 spl)
4 suurt porgandit
4 keedetud muna
1 toores muna
1 muna määrimiseks
natuke soola

Keeda porgandid ja munad. Jäta jahtuma. Valmista pärmitaigen. 2/3 taigent kulub pirukale, ülejäänud taignast teen tavaliselt kuklikesi. Kui taigen on kerkima pandud, jahuta ja riivi porgandid ja munad. Lisa massile toores muna ja maitsesta soolaga. Võta küpsetuspaberi leht ja rulli taigen lehe peale laiali. Keskele pane täidis, ääred lõika nii nagu alumisel pildil, säti ribad täidise peale, kinnita otsad, määri pealt munaga, tõsta koos paberiga ahjuplaadile, lase kerkida 10 minutit ja küpseta 200 kraadi juures 45 minutit.



Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

Kiindumussuhe ehk miks on beebi vajaduste rahuldamise nii tähtis?

Kui beebi köhib