TOSCA KOOK RABARBERIGA
Retsept pärineb Heddy retseptivaramust.
Koostis: | ||
3 tk | Muna | |
3 dl | Suhkrut | |
3 dl | Jahu | |
1 tl | Küpsetuspulbrit | |
1 tk | Sidrunist pressitud mahl | |
100 g | Võid | |
400 g | Rabarberit (2 keskmist) | |
Kate: | ||
50 g | Mandlilaaste | |
1.5 dl | Suhkrut | |
150 g | Võid | |
1.5 dl | Vahukoort | |
1 tl | Jahvatatud kaneeli | |
Võta lahtikäiv 24 cm läbimõõduga vorm ja vooderda küpsetuspaberiga. Vahusta toasoojad munad ja suhkur kohevaks vahuks. Sega omavahel jahu ja küpsetuspulber ning sõelu munavahu hulka. Sulata või ja sega sidrunimahlaga. Vala segu tainasse ning sega ühtlaseks. Kõige lõpuks puista hulka tükeldatud rabarber.
Kalla tainas vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 20 minutit.
Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor ja kaneel. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ning paksenenud. Vala põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit. Jahuta ning lõika kook tükkideks.
Katte jaoks sega kastrulis mandlilaastud, suhkur, või, vahustamata koor ja kaneel. Kuumuta keemiseni ning jätka keetmist keskmisel tulel pidevalt segades umbes 10 minutit, kuni segu on kuldse värvusega ning paksenenud. Vala põhjale ja küpseta 200-kraadises ahjus veel 15 minutit. Jahuta ning lõika kook tükkideks.
Kommentaarid
Postita kommentaar