HÕRK VIRSIKUKOOK
Retsept pereköögist
Taigen:
100 g võid
3/4 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2.5 dl jahu
Kate:
1 suur purk virsikukompotti
2 dl hapukoort
0.5 dl suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
Vahusta või suhkruga, sega hulka muna ja küpsetuspulbri-jahusegu. Võta ümmargune koogivorm, pane selle põhja küpsetuspaber (teed vormi lahti, paned põhja peale paberi, kinnitad vormi, lõikad üleliigse paberi väljastpoolt vormi ära) ja külgedele määri võid - võid panna ka ainult rasvainet või ainult küpsetuspaberi, harjumuse asi. Kata vormi põhi ja ääred taignaga.
Nõruta virsikud ning lõika viiludeks. Lao virsikutükid vormi põhja (pane julgelt nii palju kui mahub).
Katte jaoks vahusta munad suhkruga, lisa vaniljesuhkur ja hapukoor. Vala kate virsikutele ja küpseta kooki 200 kraadi juures 30-35 minutit. Kook on parim jahtunult. Kui soovid ahjuplaadi suurust kooki, suurenda kõikide ainete koguseid 2 korda.
100 g võid
3/4 dl suhkrut
1 muna
1 tl küpsetuspulbrit
2.5 dl jahu
Kate:
1 suur purk virsikukompotti
2 dl hapukoort
0.5 dl suhkrut
1 muna
1 tl vaniljesuhkrut
Vahusta või suhkruga, sega hulka muna ja küpsetuspulbri-jahusegu. Võta ümmargune koogivorm, pane selle põhja küpsetuspaber (teed vormi lahti, paned põhja peale paberi, kinnitad vormi, lõikad üleliigse paberi väljastpoolt vormi ära) ja külgedele määri võid - võid panna ka ainult rasvainet või ainult küpsetuspaberi, harjumuse asi. Kata vormi põhi ja ääred taignaga.
Nõruta virsikud ning lõika viiludeks. Lao virsikutükid vormi põhja (pane julgelt nii palju kui mahub).
Katte jaoks vahusta munad suhkruga, lisa vaniljesuhkur ja hapukoor. Vala kate virsikutele ja küpseta kooki 200 kraadi juures 30-35 minutit. Kook on parim jahtunult. Kui soovid ahjuplaadi suurust kooki, suurenda kõikide ainete koguseid 2 korda.
Kommentaarid
Postita kommentaar