Martsipaniga maasikakook
Algne retsept pärineb ühe minu internetikokanduslemmiku Ragne (www.kokkama.ee) varasalvest. Kook on imemaitsev ja saab otsa enne, kui jõuad mõelda, et võtaks ühe tüki veel. Isegi need, kes muidu väga kooke ei armasta, sõid ja kiitsid - mahlane suvekook.
Põhi:
4 dl jahu
3 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 muna
Täidis:
350 g maasikaid (mitte rohkem, muidu jääb kook seest vedel)
75 g martsipani (Kalevi mandlitega martsipanimassi)
Kate:
3 dl hapukoort
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Haki juurde võitükikesed ning muna ja sega kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 26cm) põhja ja äärtele (kuna täidist tuleb palju, siis tee koogiäär parajalt kõrge). Pane taigen paariks minutiks külmkappi.
Viiluta maasikad ning aseta koogitaignale. Puista peale peenemateks tükkideks hakitud martsipan. Sega katte ained omavahel ning vala maasikatele. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Jahuta toatemperatuurini enne sööma hakkamist.
Põhi:
4 dl jahu
3 sl suhkrut
1 tl küpsetuspulbrit
175 g võid
1 muna
Täidis:
350 g maasikaid (mitte rohkem, muidu jääb kook seest vedel)
75 g martsipani (Kalevi mandlitega martsipanimassi)
Kate:
3 dl hapukoort
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Põhja tegemiseks sega omavahel kuivained. Haki juurde võitükikesed ning muna ja sega kõik korralikult ühtlaseks massiks. Aseta tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (Ø 26cm) põhja ja äärtele (kuna täidist tuleb palju, siis tee koogiäär parajalt kõrge). Pane taigen paariks minutiks külmkappi.
Viiluta maasikad ning aseta koogitaignale. Puista peale peenemateks tükkideks hakitud martsipan. Sega katte ained omavahel ning vala maasikatele. Küpseta 175 kraadises ahjus ca 45-50 minutit. Jahuta toatemperatuurini enne sööma hakkamist.
Kommentaarid
Postita kommentaar